Na het stralen (en eventueel schooperen) natlakken we de producten in een één- of meerlaags-verfsysteem. Indien nodig wordt er met de kwast voorgezet. Deze verfsystemen zijn vaak conform de “Richtlijnen voor coatingbescherming in overeenstemming met ISO 12944”.

Driestra B.V. beschikt over moderne applicatieapparatuur. Afhankelijk van het product, de soort verf en het gewenste eindresultaat wordt het spuitproces met een airless, airmix of conventioneel spuitsysteem uitgevoerd. Dit spuitproces vindt plaats in een verwarmde, goed verlichte en van afzuiginstallaties voorziene spuithal. In deze spuithal kunnen producten tot 40m lang worden behandeld. Na het aanbrengen van een primerlaag wordt er desgewenst geplamuurd, geschuurd en vervolgens afgelakt. 

De kleinere producten worden in verrijdbare karren gehangen, hierdoor is het  mogelijk om op een dag meerdere producten in meerdere kleuren te spuiten. De grotere objecten zoals laadplateau’s, vrachtwagens, machines en dergelijke worden met behulp van een 12-tons heftruck getransporteerd. 

Wij werken uitsluitend met verfproducten van gerenommeerde verffabrikanten. Indien mogelijk werken we met zogenaamde high-solid verven. Dit houdt niet alleen in dat wij als bedrijf en u als klant verzekerd zijn van een kwalitatief goede verf, maar ook dat de er sprake is van een zo laag mogelijk percentage aan oplosmiddelen.

Kortom wij spuiten uw producten in:

  • – optimale omstandigheden
  • – in elke door u gewenste Ral kleur;
  • – met oog voor het milieu.