Casco’s

Binnen deze productgroep behoort het staalstralen van stalen casco’s en het stralen met een inert straalmiddel van aluminium casco’s. Deze worden vervolgens voorzien van een 2-componenten verflaag. Dit laatste gebeurt in geconditioneerde spuithallen met moderne spuitapparatuur. Het stralen conserveren van casco’s voeren we uit in opdracht van diverse scheepsbouwers of bedrijven die zich gespecialiseerd hebben in het plamuren en aanbrengen van de eindlagen

Om met name de moderne grotere jachten te kunnen behandelen, beschikken wij over grote straal- en spuitcabines met de afmetingen 25m x 7m x 7m.

Bestaande vaartuigen

Straalwerk aan stalen jachten

Particulieren zijn ook welkom bij Driestra. Bijvoorbeeld voor het stralen van een onderwaterschip. In overleg met ons kunt u kiezen voor één verflaag, u brengt dan zelf verder de rest van het verfsysteem aan, tot bijvoorbeeld een compleet 5-laags 2-componenten verfsysteem op uw onderwaterschip. Het aanbrengen van de diverse verflagen gebeurt steeds in een geconditioneerde spuithal. Uiteraard vervangen wij voor U de anodes als dit nodig mocht zijn.

Ook wordt er door ons in toenemende mate aan romp en of opbouw gewerkt. Eerst wordt de boot “straalklaar” gemaakt, wat mogelijk ook door de eigenaar van de boot kan worden uitgevoerd. Hierna worden door het stralen roest, loszittende of slechte verflagen verwijderd.

Na het stralen wordt er 2-componenten-verf van een gerenommeerd merk aangebracht. Voor eventuele laswerkzaamheden aan uw boot zowel staal als RVS werken wij samen met een lasbedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in jachten.

Tevens is het mogelijk om na het stralen en conserveren uw romp en/of opbouw opnieuw te (laten) schilderen. Driestra werkt in deze samen met één van de vele watersport gerelateerde bedrijven in Waalwijk.

Straalwerk aan polyester jachten

Door middel van het zogenaamde selectief stralen is het mogelijk om oude antifouling lagen van uw onderwaterschip te verwijderen. Dit gebeurt met een inert straalmiddel. Ook is deze techniek een zeer goede voorbehandeling voor de reparatie van osmose. Bij het stralen van een polyester onderwaterschip zal, indien er geen sprake is van osmose, de gelcoat onbeschadigd blijven. Het door osmose aangetaste laminaat zal tijdens het straalproces verwijderd worden tot aan het gezonde materiaal.

Daarnaast is er bij Driestra de mogelijkheid om in overleg met ons aan uw eigen boot te werken. U wordt hierin met raad en daad bijgestaan.

Driestra heeft de beschikking over een aantal botenwagens om de boten te transporteren. Ons bedrijf ligt zeer dicht bij het water. Wij werken samen met twee werven waar uw boot (tot 25 ton) uit het water gehaald kan worden.